ورود به دانشگاه و آغاز زندگی حرفهای
ایرانمنش در سال ۱۳۴۸ در مقطع کارشناسی صنایع غذایی در دانشگاه شیراز پذیرفته شد و اولین حضور در صنعت را با کارآموزی در کشت و صنعت دشت مرغاب و کارخانجات یک و یک شیراز در تابستان های سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۳ تجربه کرد.
پس از اتمام این مقطع تحصیلی، برای خدمت سربازی اعزام شد و با توجه به زمینه تحصیلی و تجربه دوران کارآموزی، با درجه افسری که در قالب سپاه ترویج و آبادانی به خدمترسانی به مناطق روستایی در روستای کردوان از توابع گرمسار مشغول شد.
همچنین دوره ۱۴ ماهه بستهبندی را به صورت فشرده در گروه صنعتی بهشهر (ICC سابق) زیر نظر استادان خارجی سپری کرد. ایرانمنش تحصیلات کارشناسی ارشد را در دانشگاهA & M تگزاس، که یکی از دانشگاههای شناخته شده در صنایع بستهبندی است آغاز کرد و در مسیر پژوهشی روی ماشینآلات فرآوری و بستهبندی کار کرد. رشته تحصیلی ایران منش در این دانشگاه، مهندسی مکانیک با گرایش ماشینهای بستهبندی بود و از پایاننامه خود با عنوان بستهبندی پسته ایران و آفلاتوکسین که مطالعات آن به طور مشترک با دانشگاه تهران انجام شده بود دفاع کرد. ایرانمنش پس از اتمام این مقطع تحصیلی، تحقیقات خود را در زمینه افلاتوکسین پسته ادامه داد، و همزمان با انقلاب اسلامی به ایران بازگشت.
درخشش در صنایع غذایی
ایرانمنش در دوره حضور خود در کشور، با شرکتهای مختلفی در زمینه صنایع غذایی و بستهبندی همکاری کرد. یکی از همکاریهای او با آستان قدس رضوی بود که این مجموعه با توجه به توانمندیهای وی، او را شایسته بورسیه امور پژوهشی دانست و به کشور سوئد اعزام کرد.
وی دوره یک ساله را در شرکت آلفا لاوال و تتراپک با کار روی فرآوری و کنترل کیفیت و آشنایی با ماشینآلات بسته بندی مدرن با موفقیت پشت سر گذاشت.
دوره دکتری کاربردی در سوئد
حضور موفقیتآمیز ایرانمنش در سوئد، مسیر ادامه تحصیل در دروه دکتری را برای وی هموار کرد و او در دوره دکتری کاربردی از دانشگاه Karlstad مشغول شد.
حضور در صنایع و بخشهای اجرایی کشور
وی پس از اتمام دوره دکتری، با آستان قدس درصنایع کنسرو ، نان رضوی همکاری کرد که پس از این همکاری موفقیتآمیز، سایر واحدهای صنعتی، به همکاری با وی علاقمند شدند و حضور بعدی ایرانمنش، در بنیاد مستضعفان در زمینه بستهبندی رقم خورد.
دهه ۱۳۶۰ دوران پرکاری برای ایرانمنش بود. طی جنگ تحمیلی، صنایع کشور نیاز به تحولاتی داشتند که حضور افرادی مانند ایرانمنش، تاثیر مطلوبی در این تحولات داشتند. وی در اواخر دهه ۱۳۶۰ به عنوان اولین رئیس هیئت مدیره کنترل کیفیت استان مازندران انتخاب شد.
نظام بانکی کشور در سال ۱۳۶۹ به دنبال اجرای طرحهای مرتبط با کشاورزی و صنایع تبدیلی از حضور او بهره برد. مدیریت پروژه کشت و صنعت گرمسیر با مشارکت بانک کشاورزی و نیز تاسیس سیستم بستهبندی، ماشینآلات و خط فرآوری سس گوجه فرنگی در آن واحد از جمله این همکاریها هستند.
خدمات مهم او به صنایع غذایی کشور
استخراج لسیتین خوراکی (Food Grade) از روغن سویا است که برای نخستین بار در سال ۱۳۶۹ در کارخانجات روغن نباتی جهان با موفقیت انجام شد. همچنین برای اولین بار در کشور Essential oil را از پوست لیموشیرین با درجه خلوص 5/97 درصد استحصال کرد.
با توجه به پیشینه مطالعاتی خود در زمینه افلاتوکسین پسته در سال ۱۳۷۷ به سمت ریاست موسسه تحقیقات پسته کشور منصوب شد.
ایرانمنش از طرف اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور، به عنوان کارشناس صنعت بستهبندی به عضویت کمیته تدوین استانداردهای بستهبندی درآمد و در رایگیری این کمیته، به عنوان رئیس استاندارد بستهبندی، در تدوین مسائل مربوط با این حوزه مشارکت کرد.
از دیگر همکاریهای ایرانمنش با سازمانها و دستگاههای اجرایی میتوان حضور در سازمان غذا و داروی کشور به عنوان مشاور طرح بستهبندی ظروف یکبار مصرف پلیمری، ریاست کمیته استانداردهای صنعت بستهبندی و نیز مدیریت مرکز تحقیقات خوراک کودک ایران، تدوین استانداردهای صنایع تبدیلی و بسته بندی در سازمان فنی حرفه ای کشور اشاره کرد.
تاسیس رشتههای دانشگاهی
با توجه به خلاء ارتباط موثر صنعت و دانشگاه در زمینه نظریات و کاربردهای بستهبندی، پیشنهاد تاسیس رشته بستهبندی در مقطع کارشناسی پیوسته وکارشناسی ارشد را مطرح کرد که این تلاشها با پذیرش اولین گروه دانشجویان این رشته در دانشگاه علمی و کاربردی به ثمر نشست. از دیگر خدمات ایرانمنش در شاخه علمی صنایع بستهبندی میتوان به مسئولیت “علوم پوششها” در امر سازماندهی، نیازسنجی و برنامهریزی رشته کارشناسی پیوسته مهندسی تکنولوژی بستهبندی با گرایش محصولات کشاورزی اشاره کرد.
سید مصطفی ایران منش پژوهشگر کاربردی بینالمللی دانشگاه اسکاندیناوی و عضو رسمی هئیت علمی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
همکاری با پروژههای بینالمللی
ایرانمنش، نخستین مدرس کارگاه های علمی کاربردی «کدکس» (مقررات صادرات و واردات مواد غذایی) Codex Alimentarius در ایران است که از سوی UNDP (سازمان عمران ملل متحد) برگزار میشود. وی در سالهای بعد در پروژه سیناکس سازمان عمران ملل متحد همکاری کرد.
از دیگر پروژههای بینالمللی که با همکاری ایرانمنش در کشور اجرا شد میتوان به پروژه TCPفائو با مشارکت معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد که ۱۴ طرح مختلف کاربردی در زمینه بستهبندی را شامل میشد.
ایرانمنش با هدف اطلاعرسانی و آشنا کردن تولیدکننده و مصرفکننده، و نیز اشتغالزایی برای فعالان بستهبندی، مسئولیت سه نشریه تخصصی بینالمللی صنعت بستهبندی در قالب صاحب امتیاز و مدیر مسئول بر عهده دارد.
ماهنامه فناوری وتوسعه صنعت بسته بندی ،ماهنامه جهان پلاستیک و بسته بندی (مهندسی PET)، ماهنامه جهان سلولزی و بسته بندی
دانشگاه، اجرا، صنعت
ایرانمنش در سه حوزه دانشگاهی، اجرایی و صنعت فعالیت داشته است که برخی از آنها به شرح زیر هستند:
دانشگاهی:
تدریس مهندسی صنایع در دانشگاه پلی تکنیک (امیرکبیر)، دروس صنعت بسته بندی
اجرایی:
مشاور عالی معاونت باغبانی وزارت جهادکشاورزی
مشاورگروه صنعت بستهبندی سازمان غذا و داروی کشور
همکاری با اداره کل استاندارد
خسته نباشید از این همه فعالیت و مجاهدت در راه اعتلای کشور عزیز